Breaking News

Alege porumbeii potriviți pentru columbodrom

Ce porumbei sa trimiți la columbodrom ca să-ți aducă rezultate

Să alegi porumbei de columbodrom potriviți nu este atât de simplu precum pare. Această alegere depinde de mulți factori ce trebuie luați în calcul, dacă sunteți un căutarea unui porumbel care să vă aducă ulterior succes.

Pentru început, trebuie să știți că defectele și calitățile sunt ereditare, așadar valoarea depinde și de cea a părinților porumbelului. Un bun reproducător provine dintr-o linie de campioni și cu o constituție fizică impecabilă. Cea mai valoroasă calitate a unei linii de porumbei este permiterea continuității în obținerea rezultatelor cele mai bune. Nu este necesar să achiziționezi un porumbel care e cel mai bun campion, ci unul care are o constituție fizică puternică și provine dintr-o linie de campioni. Acest lucru poate asigura continuitatea acestor caracteristici prețuite în orice columbodrom din România.

Dacă doriți un porumbel pentru one loft race, nu este indicat să vă avântați cu porumbeii tineri pe care îi aveți. Sfatul cel mai potrivit este să testați întâi perechea care a făcut un porumbel valoros și să vedeți de tip de pui fac în continuare. După ce cunoașteți perechile de porumbei, atunci este indicat să încercați participarea la one loft race.

Cum să alegi porumbeii pentru columbodrom

Cu toate acestea, nu este garantat că perechea aleasă va face un pui cel puțin la fel de bun ca ea. Dacă sunteți convinși că perechea aleasă produce în mod constant pui de calitate, atunci puii acestei perechi trebuie să îi trimiteți la columbodrom. Având în vedere că puteți trimite doar pui foarte tineri, 4-5 săptămâni, țineți cont de:

  • mărimea porumbelului: dacă trimiteți puii într-o zonă caldă, căutați păsări medii și mici;
  • puterea: cu toate că puii sunt foarte tineri, puteți să vă dați seama de puterea spatelui. Este important să nu trimiteți păsări cu spatele slab sau care nu dau dovadă de putere;
  • sănătatea și vitalitatea porumbelului: dacă sunteți de părere că penele puiului se dezvoltă greu și dă dovadă de lipsă de energie, atunci puiul nu este potrivit.

Chiar dacă o pereche de porumbei a făcut pui potriviți până acum, nu înseamnă că nu trebuie să ieșiți puțin din tipar și să testați și alte perechi sau alți pui. Este indicat ca, o dată la doi ani, să introduceți în columbodrom cel puțin patru sau cinci pui care au sânge străin. Este important să reproduceți cât mai mulți porumbei, ca mai apoi să îi alegeți doar pe cei de calitate și care vă pot aduce rezultatele așteptate.

Ce pui sa nu trimiți la columbodrom

Atunci cand trimiteti un pui la columbodrom, trebuie să evitați:

  • porumbeii de talie foarte mare, care sunt lenți și greoi;
  • porumbeii care au sternul deformat, aceasta fiind o problemă ereditară;
  • porumbeii care au suferit înainte de boli precum tricomonoza, deoarece aceștia pot transmite descendenților boala;

Te-ar putea interesa si Boli Frecvente la Porumbei

Zboara si tu de la Nord la Sud doar la Premium-Pigeon.ro

Lasă un comentariu

About Adrian Ciornei

Check Also

Regulament 2020 Premium

Regulament 2020Predare porumbei: 1 martie – 31 mai· Taxa de participare este de 70 euro/porumbel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *